Jaunumi
„Satiec savu meistaru” Berga Bazārā!
Centrs    2014-04-03

Sestdien, 5. aprīlī nu jau par tradīciju kļuvušā pasākuma „Satiec savu meistaru ietvaros” Berga Bazārā pulcēsies gan zemnieki un amatnieki, gan dažādu amatu pratēju, pie kuriem katrs interesents bez maksas varēs apgūt zināšanas un prasmes pie dažādu amatu meistariem.

No plkst. 12.00 „Birojnīcas” mājīgajās telpās apmeklētājus gaidīs stāstnieks Guntis Pakalns ar stāstiem, teikām un tautas anekdotēm, bet plkst. 14.00 apmeklētāji varēs papildināt savas zināšanas par senajām rotām, klausoties pieredzes bagātā rotu meistara Daumanta Kalniņa stāstījumā. Katram, kas reiz dzīvē ir vēlējies kļūt par tautastērpa īpašnieku, vērtīgi būs plkst 15.00 uzklausāmie Latvijas Nacionālās Kultūras centra ekspertes Lindas Rubenes padomi, kā izvēlēties tieši sev piemērotu tautastērpu.

Tikmēr pagalmā skanot „Maskačkas spēlmaņu”, folkloras kluba „Kukaragā” un kopas „Laukam pāri” dziedātajām dziesmām, interesenti varēs apgūt zināšanas un prasmes pie audēju kopas „Vēverīšas” meistarēm, darbnīcas „Mālotava” mākslinieces Agneses Ošlejas un arheoloģisko rotu meistara Māra Bražes.

Bērni „Birojnīcas” telpās varēs nodoties papīra leļļu izkrāsošanas darbiem, bet pagalmā – iepazīties ar koka rotaļlietu meistara Ingmāra Grīnberga darbiem.

Ja kādam šī gada apņemšanos sarakstā atzīmēta arī pašrocīga zāļu tēju ievākšana, vērtīgs būs augu un zālīšu zinātāja Jāņa Vēvera apmeklējums, bet par to, ar kādām zālītēm un citiem dabas materiāliem iespējams nokrāsot dzijas, savā stendā pastāstīs meistare Aija Brikmane.

Tirgotāji – gan jau labi zināmie un iemīļotie, gan pavisam neredzētas sejas tirgū rosīsies un savu preci piedāvās jau no plkst. 10.00, bet kad pēc dejām, dziesmām un radošām nodarbēm izsalkums liks par sevi manīt, apmeklētājus, kā allaž, turpat brīvā dabā gaidīs šefpavārs Kārlis Celms, kas latviskos ēdienus gatavo, miksējot ar receptēm un garšvielām no visas pasaules. Sklandu raušus Amerikā dzimušā šefpavāra ēdienkartē šoreiz vēl nesagaidīsim, taču lēni sutināta cūkas pavēdere ar šķovētiem kāpostiem būšot noteikti.

Tirgotāju rindās gaidāmi gan tādi tradicionāli un iemīļoti produkti kā kūpinātas gaļa un zivis, gan neierastākas garšas, kā piemēram, strausa gaļa. Tāpat arī amatnieki būs parūpējušies gan par tradicionāliem darinājumiem, gan mūsdienu pircēja gaumei piemērotiem izstrādājumiem, tādēļ sestdien Berga Bazārā katrs atradīs ko sev tīkamu un noderīgu.